Alle aandacht voor het verzorgen van een mooie uitvaart

Voor je een hotel boekt of elektronica koopt is het de normaalste zaak van de wereld om klantervaringen te checken. Zelf van je eigen dokter kun je online lezen wat anderen ervan vinden. Waarom kan dit dan niet wanneer je een uitvaart moet regelen? Daar moest verandering in komen, vonden wij. Zo ontstond het idee voor uitvaartervaringen.

Uitvaartervaringen is een initiatief van Funeralight en Klantenvertellen. Klantenvertellen is het grootste reviewplatform van Nederland dat is gestart in 2008. Inmiddels is Klantenvertellen actief in meer dan 32 branches. Funeralight is hét platform voor uitvaartondernemers dat is opgericht in 2018 en vele producten en diensten biedt waarmee de uitvaartondernemer zijn of haar werk makkelijker kan maken.

Wij zijn uitvaartervaringen.nl

Ontdek wat klantrecensies voor jou kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen


Erg vervelend, maar het kan natuurlijk voorkomen. Uitvaartervaringen heeft door de samenwerking met Klantenvertellen een groot team van mensen die jou kunnen begeleiden bij een slechte review. De review zal eerst een maand lang in quarantaine worden gezet zodat je samen met de persoon, die de review heeft geschreven, een oplossing kan gaan vinden. Ook zal worden gekeken of de persoon een product of dienst bij jouw bedrijf heeft aangenomen. Ook heb je de mogelijkheid om bij de review een antwoord te geven zodat toekomstige bezoekers van jouw reviewpagina zien wat je hebt gedaan om het probleem op te lossen, vaak wordt dit door toekomstige klanten zeer gewaardeerd. De kans dat er zomaar een slechte review online komt is daardoor nihil.


Uitvaartervaringen is het enige reviewplatform in de uitvaartbranche waarmee u gele sterren kunt krijgen in Google. Door gebruik te maken van de WordPress plugin kunt u speciale opmaak aan uw website toevoegen waardoor Google de reviews zal gaan tonen. Als u de plugin door uw webbouwer heeft laten installeren, kan het enkele dagen tot enkele weken duren voordat Google de reviews ook gaat tonen.


De WordPress plugin biedt veel voordelen. Als u de plugin heeft geïnstalleerd worden jouw review automatische getoond in de widget op jouw website en, indien gewenst, op een eigen reviewpagina op jouw website. Ook kun je jouw reviews doorsturen naar Google zodat in de zoekresultaten gele sterren worden getoond bij jouw website. Uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de mensen eerder geneigd is te klikken op een zoekresultaat met reviews. Dit betekent dat u zo extra verkeer naar uw website kunt genereren.


80% van de Nederlanders bekijkt online beoordelingen bij het maken van een keuze. Dat geldt natuurlijk ook bij de keuze voor een uitvaartondernemer. Door het tonen van beoordelingen op uw website creëert u vertrouwen en zullen families mogelijk eerder kiezen om de uitvaart door jouw bedrijf te laten verzorgen. Het creëren van vertrouwen met klantbeoordelingen is een vandaag de dag een zeer belangrijke factor om mensen online te overtuigen.


Klantenvertellen is marktleider in Nederland op het gebied van klantbeoordelingssystemen. In de markt van klantreviews zijn zij een van de snelst groeiende bedrijven. Grote- en kleine bedrijven én toonaangevende brancheorganisaties hebben voor Klantenvertellen gekozen veelal door hun specifieke ervaring in reviewmarketing en voor hun hoogwaardige klantbeoordelingssyteem. De samenwerking met toonaangevende partners is ook een belangrijke reden dat voor Klantenvertellen wordt gekozen. Elke klant heeft bij Klantenvertellen een eigen reviewspecialist. Het klantbeoordelingssytemen wordt gebruikt om de online reputatie te verbeteren en de interne organisatie te versterken. Hierdoor hebben consumenten meer vertrouwen en kunnen bedrijven eenvoudiger nieuwe klanten winnen.


Als jouw account is geactiveerd kun je op verschillende manieren een beoordeling laten schrijven. Je kunt gebruik van het geautomatiseerd laten versturen van een beoordelingen, maar je kunt ook gebruik van jouw persoonlijke uitnodigingslink. Deze link kun je op jouw website plaatsen, versturen in de email of zelf op een briefkaart laten drukken. Als iemand een beoordeling heeft geschreven krijgt u daar altijd per mail een bevestiging van. Een slechte review wordt nooit direct zichtbaar maar wordt in quarantaine geplaatst.


Ja dat kan. Je kunt zoveel mogelijk beoordelingen als je wilt. U kunt via een link families uitnodigen om een review te schrijven, door zoveel mogelijk families uit te nodigen gaat u uiteindelijk ook meer reviews verzamelen. Doorgaans is het zo dat een bedrijf met meer reviews ook meer vertrouwen uitstraalt.